Laxatract 667mg/ml Siroop Hond Kat Fl 125ml

Op voorschrift
Geneesmiddel
Op voorraad

Aanpasbare opties:

Maximaal 14 tekens

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Gebruik

Voor orale toediening.Honden en katten: 400 mg lactulose per kg lichaamsgewicht per dag, overeenkomend met 0,6 ml diergeneesmiddel per kg lichaamsgewicht per dag. Dat wordt bij voorkeur verdeeld in 2 à 3 doses verspreid over de dag. De dosering mag waar nodig worden aangepast.Het is mogelijk dat de behandeling pas na 2 à 3 dagen effect begint te hebben.Neem contact op met een dierenarts om de behandeling bij te sturen als pijn in de buikstreek of diarree optreedt. Het diergeneesmiddel mag gemengd worden in het voer of rechtstreeks in de bek toegediend worden.

Samenstelling

50 ml en 125 ml: fles van HDPE afgesloten met een inlegstuk (LDPE) en een dop (HDPE).325 ml: fles van HDPE afgesloten met een inlegstuk (LDPE) en een dop (PP).Doseerspuit voor orale toediening (5 en 10 ml): cilinder en zuiger van polypropyleen (PP), met een maatverdeling per 0,2 ml.

Indicatie

Voor de behandeling van obstipatie (bv. als gevolg van darmatonie na een operatie, haarballen, massieve darminhoud).Voor de symptomatische behandeling van aandoeningen waarvoor gefaciliteerde ontlasting nodig is (bv. gedeeltelijke obstructies als gevolg van bijvoorbeeld tumoren en breuken, rectumdivertikel, proctitis en vergiftiging).

Contra indicatie

Niet gebruiken bij dieren met totale gastro-intestinale obstructie, perforatie van het spijsverteringskanaal of een risico op een perforatie van het spijsverteringskanaal.Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor het werkzame bestanddeel of de hulpstof.

Details
CNK4206157
FabrikantenDechra veterinary products
Bijsluiter